Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

Izvor: Blic, 30.Jan.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o slobodi uma u Novom Sadu

Izložba "Sloboda uma(lo)" umetnice Vere Galešev iz Berlina, osmišljena kao prostorna instalacija, biće otvorena 1. februara u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Izložba "Sloboda uma(lo)" je postavka u prostoru u kojoj je, kako je umetnica navela u katalogu izložbe, moguće preći granicu između nesvesnog i svesnog.

Instalacija je subjektivni prikaz ljudske prirode i sociologije prostora iz očiju umetnice, koja pokušava da razume socijalnu praksu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i složenost odnosa između čoveka i njegove okoline.

Vera Galešev svoju umetnost opisuje kao kombinaciju elemenata kojima pokušava posmatračima da prenese svoje stavove i razmišljanja o svakodnevici, a karakteriše je mnoštvo boja i humor.

- U svom radu biram dvodimenzionalni, trodimenzionalni ili digitalni izraz, u zavisnosti od utiska koji želim da prenesem. Crtež često koristim, jer verujem da je veoma direktan. Geometrijska tela, ljudske figure i odnos između njih je nešto što se najćešće provlači kao tema", najavila je umetnica.

Tridesetogodišnja umetnica je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za vajarstvo, master strudije završila je u Milanu, a od 2010. godine živi i radi u Berlinu, gde pohađa specijalisticcke studije.

Izložba će biti otvorena 1. februara u 19 sati.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.