Ivana Vujić: Narodno pozorište uspostavlja čvrste odnose sa svetom i Evropom

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Vujić: Narodno pozorište uspostavlja čvrste odnose sa svetom i Evropom

Nova, 151. sezona Narodnog pozorišta zvanično je počela baletom "Labudovo jezero" u koreografskoj postavci Konstantina Kostjukova i dramom "Carstvo mraka" Igora Vuka Torbice, na sceni "Raša Plaović".
Direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić rekla je za RTS da će tokom oktobra biti izvedene i premijera predstave "San letnje noći" i premijera prve srpske opere "Na uranku".

Podseća da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30. oktobra navršava 150 godina od izvođenja prve predstave u Narodnom pozorištu.
"Ideja je nastala pre 151 godinu, ali je pre 150 godina izvedena posmrtna Slava kneza Mihaila, kao počast knezu i idejnom tvorcu zgrade Narodnog pozorišta", istakla je direktorka.
Govoreći o operi, Ivana Vujić je napomenula da je cilj da operski ansambl što više obiđe Srbiju kako bi se građani upoznali sa tim žarom.
"Naša opera 'Koštana' će otvoriti novoizgrađeno pozorište u Vranju, to je velika čast", najavila je direktorka Narednog pozorišta.
Dodaje da će opera "Bastijen i Bastijena" biti interaktivna za najmlađe – u njoj će moći da učestvuje publika od dve godine pa nadalje.
Vujićeva je najavila da 26. oktobra baletski ansambl putuje u Južnu Ameriku na festival plesa u Kolumbiji.
Kada je reč o gostovanjima, direktorka Narodnog pozorišta rekla je da će u Beogradu gostovati pozorišta iz Kaira, Stokholma, Ljubljane, Zagreba i Skoplja.
"Imaćemo pet gostovanja iz regiona i sveta. Mislim da Beograd i Narodno pozorište upostavljaju čvrste odnose sa najvažnijim evropskim festivalima i pozorišnim centrima", zaključila je Vujićeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.