Istorijski muzej Srbije: U maju za posetioce će biti dostupna izložba posvećena dinastiji Nemanjić

Izvor: B92, 24.Apr.2020, 11:25

Istorijski muzej Srbije: U maju za posetioce će biti dostupna izložba posvećena dinastiji Nemanjić

Zainteresovani građani putem Pretraživača kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije (kultura.rs) mogu da zavire u depoe i zbirke Istorijskog muzeja Srbije i upoznaju se sa muzejskim predmetima.

Na osnovu Preporuke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije da biblioteke, arhivi, muzeji i galerije nastave sa radom uz striktro poštovanje preventivnih mera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19, Istorijski muzej Srbije će od petka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24. aprila, ponovo biti otvorena muzejska suvenirnica.

''Muzejska suvenirnica će biti otvorena od ponedeljka do petka u periodu od 12 do 16 časova i u njoj će zainteresovani građani biti u prilici da kupe neka od najnovijih izdanja Istorijskog muzeja Srbije, koja su tokom prethodnih meseci izašla iz štampe: "Topčired - Dvor kneza Miloša Obrenovića", "Apostol Srba - Portreti i ikone Svetog Save Srpskog", "Kneginja Jelisaveta Karađorđević - Preci i potomci" i "Moja sestra kraljica Draga", navode u saopštenju, te podsećaju da je Istorijski muzej Srbije tokom vanrednog stanja preko sajta i društvenih mreža besplatno ponudio brojna izdanja u digitalnom formatu, a preko muzejskog jutjube naloga i video materijale o prethodnoj izložbi "Kraj Velikog rata 1917-1918" i aktuelnoj "Kraljevi i svetitelji srpski".

Tokom meseca maja, dodaju, sa očekivanim daljim slabljenjem pretnje od korona virusa i ublažavanjem mera nadležnih organa, za posetioce će biti dostupna i izložba "Kraljevi i svetitelji srpski", posvećena najznačajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji Nemanjić, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Muzej će biti zatvoren 1. maja zbog obeležavanja Međunarodnog praznika rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.