Kultura

Petak, 24.04.2020.

10:58

Zavirite u depo Istorijskog muzeja i pogledajte izložbu posvećenu dinastiji Nemanjić

Zainteresovani građani putem Pretraživača kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije (kultura.rs) mogu da zavire u depoe i zbirke Istorijskog muzeja Srbije i upoznaju se sa muzejskim predmetima.

Izvor: B92

Default images

Na osnovu preporuke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije da biblioteke, arhivi, muzeji i galerije nastave sa radom uz striktro poštovanje preventivnih mera zaštite od širenja zarazne bolesti kovid 19, Istorijski muzej Srbije će od petka 24. aprila ponovo biti otvorena muzejska suvenirnica.

''Muzejska suvenirnica će biti otvorena od ponedeljka do petka u periodu od 12 do 16 časova i u njoj će zainteresovani građani biti u prilici da kupe neka od najnovijih izdanja Istorijskog muzeja Srbije, koja su tokom prethodnih meseci izašla iz štampe. To su "Topčider - Dvor kneza Miloša Obrenovića", "Apostol Srba - Portreti i ikone Svetog Save Srpskog", "Kneginja Jelisaveta Karađorđević - Preci i potomci" i "Moja sestra kraljica Draga", navode u saopštenju, te podsećaju da je Istorijski muzej Srbije tokom vanrednog stanja preko sajta i društvenih mreža besplatno ponudio brojna izdanja u digitalnom formatu, a preko muzejskog jutjube naloga i video materijale o prethodnoj izložbi "Kraj Velikog rata 1917-1918" i aktuelnoj "Kraljevi i svetitelji srpski".

Tokom maja, dodaju, sa očekivanim daljim slabljenjem pretnje od koronavirusa i ublažavanjem mera nadležnih organa, za posetioce će biti dostupna i izložba "Kraljevi i svetitelji srpski", posvećena najznačajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji Nemanjić, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Muzej će biti zatvoren 1. maja zbog obeležavanja Međunarodnog praznika rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

16 h

Podeli: