Ispovesti vatikanskog egzorciste: Istovremeno sa filmom izlazi i knjiga VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 18:16

"Ispovesti vatikanskog egzorciste": Istovremeno sa filmom izlazi i knjiga VIDEO

Istovremeno sa filmom "Papin egzorcista", koji se odnedavno emituje u bioskopima, u kojem Gabrielea Amorta glumi Rasel Krou, izašla je i knjiga ispovesti togvatikanskog "lovca na demone", i to u izdanju Verbuma.

Legendarni sveštenik i egzorcista Gabriel Amort kao službeni egzorcista papine rimske biskupije mnoge je, veruje se, oslobodio dugogodišnjeg demonskog uticaja. Posebno je postao poznat po knjigama "Egzorcista govori" i "Novi izveštaji jednog egzorciste", a dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre svoje smrti 2016. godine dopunio je i probrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi pod nazivom "Ispovesti vatikanskog egzorciste".

U ovim ispovestima otac Amort, najavljuje izdavač, vodi u tajnoviti svet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavolom, ali i mnogobrojne savete za pobedu nad zlim. Služeći se konkretnim primerima otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna delovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je neko opsednut, da li je to njegova krivica i kako se osloboditi opsednutosti, dodaju iz Verbuma, te objašnjava kako se zaštititi protiv vračanja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo.

Gabrijel Amort, rođen 1925. godine, za vreme Drugog svetskog rata bio je aktivan u partizanskom pokretu, za šta je 2016. dobio Medalju slobode rimskog prefekta. Za života je, veruje se, napravio više od 160.000 egzorcizama, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.