Iskupljenje zbog odavanja identiteta

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskupljenje zbog odavanja identiteta

Britanska književnica Džoana Rouling prihvatila je danas pozamašni dobrotvorni prilog od advokatske firme Rasel, koja je nedavno, bez njenog odobrenja, otkrila da je napisala detektivski roman pod pseudonimom.

Nakon što je priznala da je obelodanila da se iza imena pisca romana "Zov kukavice", Roberta Galbrajta, krije autorka avantura Harija Potera, firma Rasel je prihvatila da plati odštetu u vidu donacije dobrotvornoj organizaciji koja pomaže vojnicima.

Kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP, Rouling je izjavila da će trogodišnji prihod od autorskih prava za "Zov kukavice" pokloniti pomenutoj dobrotvornoj organizaciji, objasnivši svoju odluku željom da se zahvali vojnicima koji su joj pomogli u istraživanju za roman, čiji je glavni junak ratni veteran.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iskupljenje zbog odavanja identiteta

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Britanska književnica Džoana Rouling prihvatila je danas pozamašni dobrotvorni prilog od advokatske firme Rasel, koja je nedavno, bez njenog odobrenja, otkrila da je napisala detektivski roman pod pseudonimom...Nakon što je priznala da je obelodanila da se iza imena pisca romana "Zov kukavice", Roberta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.