Iskupljenje zbog odavanja identiteta

Britanska književnica Džoana Rouling prihvatila je danas pozamašni dobrotvorni prilog od advokatske firme Rasel, koja je nedavno, bez njenog odobrenja, otkrila da je napisala detektivski roman pod pseudonimom.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

17:30

Default images

Nakon što je priznala da je obelodanila da se iza imena pisca romana "Zov kukavice", Roberta Galbrajta, krije autorka avantura Harija Potera, firma Rasel je prihvatila da plati odštetu u vidu donacije dobrotvornoj organizaciji koja pomaže vojnicima.

Kako prenosi AFP, Rouling je izjavila da će trogodišnji prihod od autorskih prava za "Zov kukavice" pokloniti pomenutoj dobrotvornoj organizaciji, objasnivši svoju odluku željom da se zahvali vojnicima koji su joj pomogli u istraživanju za roman, čiji je glavni junak ratni veteran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: