IZLOŽBA ŽAKA TARDIJA: “PROKLETI RAT!”

Izvor: kult-URA.com, 27.Feb.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA ŽAKA TARDIJA: “PROKLETI RAT!”

U nizu manifestacija koje Francuski institut organizuje u cilju obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, pripremili su izložbu strip crtača Žaka Tardija, objavljivanje albuma “Linije fronta”, koji okuplja francuske i srpske strip autore. Izložba će biti otvorena 5. marta u 19h. Biće otvorena do 15. marta u galeriji “Srbija” i u Paviljonu u niškoj Tvrđavi.
Niš je grad u kojem je deveta umetnost takođe vrlo cenjena postavlja ovu izložbu u okviru Francuskih dana.“, objašnjavaju iz Francuskog instituta.
Strip album Žaka Tardija “Prokleti rat!”, koji je 2009. godine objavila izdavačka kuća “Casterman”, doživeo je značajan uspeh u Francuskoj i Evropi. U okviru izložbe, Francuski institut...

Nastavak na kult-URA.com...






Povezane vesti

IZLOŽBA “OBNOVITE ENERGIJE”

Izvor: kult-URA.com, 27.Feb.2015

Kao i svake godine povodom francusko-srpskog meseca nauke, Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa svojim partnerima, organizuje u svojim prostorijama naučnu izložbu, projekcije, radionice. Ove godine tema su obnovljivi izvori energije. Niš će imati priliku da postavi ovu lepu izložbu tokom “Francuskih...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.