Handke za RTS: Iznenađen sam nagradom, osećam radost Srbije zbog priznanja

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Handke za RTS: Iznenađen sam nagradom, osećam radost Srbije zbog priznanja

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost, pisac Peter Handke, rekao je u kratkoj izjavi za Radio Beograd 2 da je iznenađen velikom nagradom koju je dobio.
"Veoma sam iznenađen i veoma umoran, duže ćemo pričati sutra. Želim da pozdravim sve ljude u Beogradu i Srbiji, osećam vašu radost zbog velikog priznanja koje sam dobio, hvala vam na tome i u moje ime večeras popićemo (na srpskom je izgovorio) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rakiju i belo vino", poručio je austrijski pisac u kratkoj izjavi novinarki Mileni Božović Manić.

Nobelova nagrada za 2019. godinu otišla je u ruke austrijskog književnika Petera Handkea uz obrazloženje: "Zbog uticajnog rada koji sa lingvističkom genijalnošću istražuje periferiju i posebnost ljudskog postojanja."
Peter Handke je jedan od najsvestranijih i najplodonosnijih pisaca nemačkog govornog područja. Napisao je stotinak knjiga, koje uključuju romane, drame, zbirke pesama, filmske scenarije...
Dobitnik je brojnih nagrada – Kafkine, Šilerove, Ibzenove, kao i priznanja "Tomas Man" i "Milovan Vidaković".
Nobelova nagrada dodeljena je i Olgi Tokarčuk.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Handke nakon dobijene Nobelove nagrade se obratio na SRPSKOM: Večeras popićemo RAKIJU I BELO VINO

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019

Nobelova nagrada za 2019. godinu otišla je u ruke austrijskog književnika Petera Handkea..Dobitnik Nobelove nagrade za književnost pisac Peter Handke je u kratkoj izjavi je rekao da je iznenađen velikom nagradom koju je dobio...- Veoma sam iznenađen i veoma umoran, duže ćemo pričati sutra. Želim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Nobelova nagrada Handkeu podigla prašinu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

BEOGRAD - Vijest da je austrijski pisac, Peter Handke, dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrada za književnost izazvala je brojna reagovanja na društvenim mrežama i u medijima, a posebno je razbjesnila Albance, koji za njega kažu da je "poznat po stavovima protiv NATO bombardovanja, koje je donijelo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pravda za Srbiju - Nobel za Handkea

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 10.Okt.2019

’A STRANGE KIND OF FREEDOM:’ PETER HANDKE REACTS TO 2019 NOBEL PRIZE IN LITERATURE WIN . .Veoma sam iznenadjen i veoma umoran, duze ćemo pricati sutra. zelim da pozdravim sve ljude u Beogradu i Srbiji, osećam vasu radost zbog velikog priznanja koje sam dobio, hvala vam na tome i ..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.