Izvor: Blic, 10.Okt.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NE KAJEM SE NI DANAS ZBOG STAVOVA" Nobelovac Peter Handke je devedesetih bio jedan od najvećih prijatelja Srbije i zbog toga postao PERSONA NON GRATA na Zapadu

Čuveni austrijski pisac Peter Handke (1942) ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost još sedamdesetih godina se svojim delom svrstao se među vodeće evropske pisce, a kod nas je najviše poznat po tome što je često dolazio u Srbiju, bio žestoki protivnik bombardovanja, a neki Srbi su mu zamerali što je time podržavao Slobodana Miloševića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peter Handke nobelovac koji je branio Miloševića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2019

Različite reakcije na vest o novom laureatu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Osećam gađenje zbog NATO agresije": Ko je nobelovac Peter Handke kog su proganjali zbog Srbije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019

Oni koji su bombardovali i koji su ubili hiljade ljudi - oni ne pripadaju ni Evropi ni planeti Zemlji, poručio je pisac Peter Handke..Austrijski pisac Peter Handke (76), jedan je od najznačajnijih pisaca nemačkog jezika i savremene svetske književnosti, dobitnik je Nobelove nagrade za književnost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

KARIĆ FONDACIJA ČESTITA PETERU HANDKEU Dobitnik nagrade "Braća Karić" postao Nobelovac

Izvor: Blic, 11.Okt.2019, 11:11

Austrijski pisac Peter Handke ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a njegovu veličinu i značaj u svetskim okvirima još pre 19 godina nagradom "Braća Karić" potvrdila je Karić fondacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.