Handke više neće odgovarati na pitanja novinara: Ne zanimaju ih moja dela, već politika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Handke više neće odgovarati na pitanja novinara: Ne zanimaju ih moja dela, već politika

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja" , poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1 .

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVINARI PROVOCIRALI HANDKEA, ON IM BRUTALNO ODGOVORIO: Vas uopšte ne zanimaju moja dela, VEĆ SAMO POLITIKA!

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2019

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.