16. oktobar  2019. 10.16  | Izvor: Tanjug

Handke više neće odgovarati na pitanja novinara: Ne zanimaju ih moja dela, već politika

BEČ -

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

peter, handke, pisac

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

"Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja" , poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1 .

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

Srodne vesti