HOLIVUD KANDIDOVAO BEOGRAD: Filmadžije vole srpsku prestonicu, stižu priznanja iz sveta

Izvor: Večernje novosti, 21.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOLIVUD KANDIDOVAO BEOGRAD: Filmadžije vole srpsku prestonicu, stižu priznanja iz sveta

Kampanja "Snimajte u Srbiji" počela je pre deset godina. Strani filmski radnici ubrzo su uočili potencijale, pa su poznata imena iz sveta filma počela da snimaju kod nas SRBIJA je sve traženija lokacija za snimanje filmova, serija, ali i reklama. Holivudska asocijacija, koja snima širom sveta, upravo je nominovala Beograd za jednu od najboljih lokacija za snimanje reklama. Dodela nagrada je 21. septembra u Los Anđelesu. Pročitajte još: Rejf Fajns: Bolje biti Srbin Kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Snimajte u Srbiji" počela je pre deset godina. Strani filmski radnici ubrzo su uočili potencijale, pa su poznata imena iz sveta filma počela da snimaju kod nas. Među prvima Rejf Fajns. Samo u poslednje dve godine snimljeno je osam filmova, šest televizijskih serija, 18 reklama i pet projekata koji su obuhvatili samo vizuelne efekte. Džoni Dep je snimao film "Minamata", u kojem je Beograd zamenio Tokio i Njujork iz šezdesetih godina. Lik Beson i njegova produkcijska kuća EuropaCorp vraćaju se često u Srbiju, a Beograd je bio i jedna od lokacija, uz Rusiju, Veliku Britaniju i Italiju, za snimanje Bi-Bi-Sijeve serije "Mek Mafija". Čuveni Brazilac i bivši as Pari Sen Žermena, Barselone i Milana Ronaldinjo snimio je reklamu za jednu kompaniju, ali i iskoristio priliku da se upozna sa Beogradom i Srbijom. U Beogradu su snimali i Pirs Brosnan (November Man) i Kevin Kostner (Three days to kill), a sada Srbija postaje sve atraktivnija zemljama Azije. Snimljen je i jedan kineski film, a imali smo i produkciju iz Južne Koreje. Pročitajte još: SVETSKA EKSKLUZIVA: Džoni Dep pred vratima ''Novosti'' (FOTO) Ono što strane produkcije privlači Srbiji jeste širok varijetet lokacija koje mogu biti dostupne u vrlo kratkom periodu i na maloj površini, zatim činjenica da domaći profesionalci govore engleski, da su veoma prilagodljivi različitim stilovima rada i brzo se usklađuju sa kreativnim zahtevima produkcije. Osim Beograda, kao dobre lokacije za snimanje filmova, serija i reklama izdvajaju se Smederevska tvrđava, Petrovaradin, ali i Stara planina, Zlatibor, Tara... Galerija fotografija prva je onlajn baza sa 250 filmskih lokacija u Srbiji. Konačni zbir je 2.000 snimajućih dana, a naša zemlja ponudila je filmskim radnicima i podsticajne mere. OMILjENE LOKACIJE KAO omiljena lokacija snimatelja izdvaja se ugao Cara Lazara i Gračaničke ulice u Beogradu, gde se sa lepšim vremenom jedva mimoilazi trotoarom od opreme i reflektora. Sa holivudskim filmom u kojem je igrao Pirs Brosnan, u svet je otišla i slika sa Kalemegdanske tvrđave.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Holivud nominovao Beograd za najbolju lokaciju za snimanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2019

Holivudska asocijacija, koja snima širom sveta, nominovala je Beograd za jednu od najboljih lokacija za snimanje reklama, pišu Večernje novosti i dodaju da je dodela nagrada 21. septembra u Los Anđelesu...Kampanja "Snimajte u Srbiji" počela je pre 10 godina, a strani filmski radnici ubrzo su uočili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.