Glumica Milena Dapčević, preminula je juče! Ovo su njene filmske uloge, koje ne treba propustiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumica Milena Dapčević, preminula je juče! Ovo su njene filmske uloge, koje ne treba propustiti!

Večna slava!

Udruženje dramskih umetnika Srbije obavestilo je javnost da je juče u Beogradu u 88. godini preminula glumica Milena Dapčević.

Rođena u Despotovu 1930, Milena je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, i ubrzo nakon diplomiranja snimila film koji će obeležiti njenu karijeru - "Anikina vremena", u režiji Vladimira Pogačića (1954).

Ostvarila je uloge u filmovima i TV serijama: "Bakonja fra Brne", "Nevjera", "Gospođa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarka", "Dnevnik Ane Frank", "Koštana", "Sve će to narod pozlatiti", "Bitka na Neretvi", "Pop Ćira i pop Spira" ... Najmlađa generacija gledalaca pamtiće je po ulozi Doktorke u filmu "Boško Buha"...

Milena Dapčević biće sahranjena u najužem krugu porodice.đ

Milena je otišla, ali je iza sebe ostavila pregršt divnih uloga koje je odigrala i filmove koji će zauvek krasiti našu kinematografiju. Ovo su naše preporuke filmova u kojima je glumila Milenom Dapčević, koje ne treba da propustite.

"Gospođa Ministarka"

"Anikina vremena", film snimnjen po romanu Ive Andrića.

"Nevjera"

"Boško Buha"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.