Filmski festival u Motovunu od 30. jula do 1. avgusta

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 15:03

Filmski festival u Motovunu od 30. jula do 1. avgusta

Motovun film festival biće održan od 30. jula do 1. avgusta, s programom koji "slavi kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osetila posledice višemesečne izolacije", prenosi Hina.

U godini u kojoj će leto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su pripremili "gusti koncentrat motovunskog duha - tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć", saopšteno je iz organizacije festivala, čiji su selektori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milena Zajović i Jurica Pavičić.

Direktor festivala Igor Mirković kaže da ih je sezona puna iskušenja motivisala da pronađu pravi motovunski odgovor na organizacione izazove koji su se nametnuli festivalima širom planete.

"Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmeštenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života", rekao je Mirković.

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, biće održan i program "Motovunski kratki" iz kojeg najbolji evropski film ulazi u konkurenciju za “evropski Oskar”, odnosno nagradu Evropske filmske akademije.

Uz poštovanje svih mera za borbu protiv koronavirusa, ali i "protiv prateće epidemije letargije", muzička i druga propratna zbivanja ostaju sastavni deo festivala.

Festivalski kamp u podnožju motovunskog brda ove godine slavi 20. rođendan, a smeštaj je i dalje besplatan uz paket kupljenih ulaznica.

Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori programa "Motovunski kratki" Inja Korać i Andrej Korovljev su u saradnji s kolegama s najvećih svetskih festivala,Berlina, Kana i Venecije, priredili onlajn festival "My Darling Quarantine" u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.