Film Zlogonje prikazan na festivalu Sandens VIDEO

Izvor: B92, 28.Jan.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Zlogonje" prikazan na festivalu "Sandens" VIDEO

Na američkom festivalu nezavisnog filma "Sandens" održana je projekcija srpskog filma "Zlogonje", dugometražnog igranog prvenca reditelja Raška Miljkovića, a karte za film bile su rasprodate do poslednjeg mesta.

Festival "Sandens" ove godine održava se od 24. januara do 3. februara u Park Sitiju, u saveznoj državi Juta, a "Zlogonje" su, uz još dva filma tog profila, deo programske celine "Klinci".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pored reditelja Raška Miljkovića i producentkinje Jovane Karaulić, gosti tog najprestižnijeg svetskog festivala nezavisnog filma su i scenaristi Marko Manojlović i Miloš Krečković, kostimografkinja Milena Milenkovic i direktor fotografije Mikša Anđelić.

Film su publici u bioskopu "Redstoun" predstavili reditelj i Patrik Habli, programski direktor celine "Klinci". Film "Zlogonje" premijerno je prikazan u okviru zvaničnog programa 20. festivala "TIFF Kids" u Torontu, gde je osvojio nagradu žirija mladih (TIFF Young People's Jury Awards).

Početkom juna, na 58. Međunarodnom festivalu filmova za decu i mlade u Zlinu, u Češkoj, Silma Mahmuti i Mihajlo Milavić dobili su nagradu "Zlatna papuča" za najbolju decu-glumce. Film je prikazan i u Prištini, Herceg Novom, Harkovu, Riju, Poznanju, Nju Delhiju...

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Film "Zlogonje" prikazan na festivalu "Sandens"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2019

Na američkom festivalu nezavisnog filma "Sandens" održana je projekcija srpskog filma "Zlogonje", dugometražnog igranog prvenca reditelja Raška Miljkovića, a karte za film bile su rasprodate do posljednjeg mjesta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.