Film Asimetrija Maše Nešković na festivalu u Sao Paulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Asimetrija" Maše Nešković na festivalu u Sao Paulu

Film "Asimetrija", prvi dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković, biće prikazan u okviru takmičarskog programa "New Directors Competition" 43. Mostre, koja se održava od 17. do 30. oktobra u Sao Paulu, u Brazilu, najavili su producenti.

Posle međunarodne premijere, film će biti prikazan i u Beogradu, u okviru Festivala autorskog filma, 23. novembra u Kombank dvorani.

U filmu igraju Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović...

Rediteljka Maša Nešković napominje da je snimila sam ovaj film inspirisana temama koje me progone, s idejom da dovede u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa.

"Želela sam da stvorim univerzum u kome različite faze jednog odnosa mogu da postoje istovremeno, u kom možete paralelno posmatrati par srednjih godina koji se rastavlja, 25-godišnji par koji se zaljubljuje i par dece koja letnji raspust provode gluvareći po praznom gradu. Ideja je bila da se posmatranjem najstarijeg para, istovremeno tokom detinjstva i mladosti, stigne do novih saznanja i dubljeg shvatanja njihove veze, a da time što sve tri faze tog odnosa postoje istovremeno, mlađi parovi dobijaju šansu da neke svari urade i drugačije", kazala je Nešković.

Film je sniman tokom leta 2017. godine u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije, "Korektif" iz Slovenije i "Nightswim" iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.