Festival srpskog filma fantastike u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival srpskog filma fantastike u Novom Sadu

Festival srpskog filma fantastike počinje turneju po gradovima Srbije i bivše Jugoslavije. Prvo ovogodišnje druženje sa ljubiteljima naučne fantastike i horora zakazano je za subotu, 25. januar u novosadskom Klubu kulture ,,Crna ovca’’, sa početkom u 20 časova.

Publici će biti prikazano 12 domaćih i inostranih kratkometražnih filmova iz selekcije sa 13. izdanja festivala, održanog u oktobru prošle godine. Među odabranim filmovima nalaze se i prošlogodišnji dobitnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrade festivala "Koskar"- "Mališan" (najbolji vizuelni efekti), "Kostakurta - Balada o Satankrajini’" (najbolji film iz zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije), "Flotando" (najbolji strani film), "Bio dvaput jedan kralj" (najbolji scenario domaćeg filma i najbolji film) i "Videćeš večeras" (najbolja režija domaćeg filma).

Organizatori festivala navode da se između redovnih godišnjih izdanja u Beogradu, FSFF nalazi na stalnoj turneji po Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Tokom prethodnih godina turneja je imala više od 50 stanica. Prema rečima organizatora, cilj turneje je da se poklonici naučne i fantastike i horora u Srbiji, zemlji iz koje je potekla reč ,,vampir’’, upoznaju sa bogatom tradicijom fantastičnog i natprirodnog, kao i sa skrajnutim delom sopstvene kinematografije. Sa druge strane, turnejom po zemljama bivše Jugoslavije, FSFF doprinosi tešnjem povezivanju njihovih kinematografija i filmskih stvaralaca.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Kompletan program projekcija možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Festivala srpskog filma fantastike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.