Festival samoorganizovanih horova u Domu omladine

Izvor: TvojPortal.com, 27.Maj.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival samoorganizovanih horova u Domu omladine

27.05.2011 Izvor. www.bizlife.rs
Beograd - Tokom vikenda u Beogradu će biti održan prvi Festival samoorganizovanih horova "Svi u glas", koji će okupiti alternativne ili "garažne" horove, koji su se pojavili u poslednjih deset godina na teritoriji bivše Jugoslavije.


Zajedničko ovim horovima je da su nezavisni od svih institucija, da okupljaju ljude koji nisu profesionalni pevači i da su osnovani sa idejom odredjenog društvenog i kulturnog angažmana.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << festivalu će učestvovati horovi "Kombinat" (Slovenija), "Le Zbor" (Hrvatska), "Raspeani Skopjani" (Makedonija), kao i "Horkestar", "Proba" i "Le wHORe" iz Srbije.
Njihovi repertoari su različiti i obuhvataju od revolucionarnih i radničkih pesama, preko autorske muzike i tekstova članova horova, pesama koje se bave ženskim pitanjem, do obrada značajnih kompozicija popularne (rok, pank, "new wave", pop) muzike u specifičnim aranžmanima.
Festivalski program će tokom dva dana obuhvatiti večernje koncerte u Domu omladine, dnevne ulične nastupe, kao i program prezentacija i filmskih projekcija na temu samoorganizovanih horova u Kulturnom centru "Reks".

*izvor: www.tanjug.rs

Festival samoorganizovanih horovaalternativni ili

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.