Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival humora i satire “Južnjačka uteha” (video)

Festival  smeha u vreme kada mnogima nije do smeha. To bi mogla da bude samo još jedna potvrda narodne vitalnosti i snage duha. A može li se smehom protiv teških vremena.
"Da li je humor lek za stres? Pa jeste".
"Pa volim da se šalim, šalim se i na svoj i na račun drugih. Smeh je dobar zato što podiže raspoloženje, pozitivan odnos prema životu, i uopšte prema ljudima", komentarisali su gradjani.
Na prvom Balkanskom festivalu humora biće predstavljeno nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << antologija humora i satire.
"Samo kod nas misle da ruže nam cvetaju do guše, u blatu u Evropu srljaju kao da je ona svima, bar javna devojka" rekao je Aleksandar Filipović, satirični – kantautor.
"Divim se Turcima, trebalo je sa nama Srbima izdržati punih pet vekova" kaže Aleksandar Ćotrić, pisac aforizama.

"Istraga dokazuje da sve može da se sakrije", kategoričan je Gančo Savov, satiričar.
"Mi satiričari na Balkanu ne priznajemo granice, mi smo već u Evropskoj uniji. Što se toga tiče mi smatramo da je mnogo bolje da se Balkan trese od smeha, nego od sukoba, nesporazuma i konflikata kao što je na žalost često bilo u prošlosti", objašnjava Aleksandar Čotrić, organizator festivala.
Prateći program festivala je izložba karikatura poznatih niških autora Aleksandra Blatnika i Saše Dimitrijevića.
"Dva najveća zla svetska su sida i politika. Ovog puta sam se ja odlučio za sidu, sledeća izložba će biti na temu politike. Inače i jedna i druga se dobijaju na isti način", originalan je Aleksandar Blatnik, karikaturista.
Organizatori žele da se ovakav dogadjaj proširi i na zemlje iz kojih dolaze učesnici i na ovom prostoru postane tradicija.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.