Festival Harts in harmoni u Novom Sadu

Izvor: TvojPortal.com, 12.Maj.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Harts in harmoni u Novom Sadu

12.05.2011.  Izvor: BETA
NOVI SAD - Prvi muzički festival "Harts in harmoni"čiji je cilj da u horovima spoji osobe sa i bez invaliditeta, održaće se u Novom Sadu od 16. do 20. juna, najavili su u sredu organizatori.


Na novosadskom festivalu biće predstavljeni i muzički roboti, odnosno delimično veštački muzičari, delo violiniste i kompozitora iz SAD Kurta Kobla. Tako, pomoću svetlosti i optičkih senzora, osobe sa fizičkim i mentalnim smetnjama mogu svirati >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << muzičke instrumente.
"Ovo je pionirski poduhvat i tim nastavnika koji će učestvovati u radionici sa decom i robotima će zapravo biti prvi koji će sastaviti metodologiju rada ovim instrumentima", rekao je Kobl na konferenciji za novinare.
opširnije možete pročitati na ovom linku

muzikaNovi Sadhoroviosobe sa i bez invaliditetaPrvi muzički festival

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.