Fakultet dramskih umetnosti proslavio 75 godina postojanja

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 11:07

Fakultet dramskih umetnosti proslavio 75 godina postojanja

Centralnom proslavom na sceni „Mata Milošević“ Fakultet dramskih umetnosti danas je, uz prisustvo studenata, profesora, stručnih saradnika, profesionalaca iz oblasti dramskih umetnosti, ali i predstavnika Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ministarstva prosvete RS, proslavio svoj jubilej – 75 godina od osnivanja

„Fakultet dramskih umetnosti nije samo mesto gde se prenose znanja i veštine. On je duhovno utočište koje oblikuje generacije umetnika, ali i naučnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućavajući im da svojim umećem dopru do srca publike“, istakao je dekan FDU, redovni profesor Miloš Pavlović dodavši da je ovo fakultet koji inspiriše, podstiče maštu i stvara veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Kroz svoju bogatu istoriju, FDU je bio svetionik kreativnosti i stub kulture u našoj državi. Generacije talentovanih pojedinaca prošle su kroz hodnike ovog fakulteta i obogatile čitav svet umetosti svojim jedinstvenim doprinosima.

Podsećamo da su se ove godine u sklopu obeležavanja jubileja na Fakultetu organizovali brojni sadržaji poput petodnevnog Šoukejsa na kojem su svoje radove, nastale tokom nastavnog procesa, predstavili studenti, kao i naučna konferencija NADA: Nauke u dramskim umetnostima.

„Dok obeležavamo ovaj važan jubilej, osvrćemo se na prošlost s ponosom, ali istovremeno gledamo u budućnost sa uzbuđenjem“, ovim rečima zaključio je svoje obraćanje dekan fakulteta i dodao da će FDU u budućnosti nastaviti da neguje umetnost pričanja priče i da podržava kreativnost i oblikuje buduće generacije umetnika i naučnika koji će svojim delima i rečima nastaviti da dodiruju srca publike širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fakultet na kojem studenti i nastavnici uče jedni od drugih: 75 godina FDU

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2023

Fakultet dramskih umetnosti obeležio je jubilej - 75. godina od osnivanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.