Elena Andreja Zvjaginceva na FAF-u

Izvor: B92, 02.Dec.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elena Andreja Zvjaginceva na FAF-u

Novi film ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva "Elena" biće danas prikazan u Domu omladine Beograda u glavnom programu 17. Festivala autorskog filma.

Zvjagincev, poznat po debitantskom filmu "Povratak" sa kojim je pobedio u Veneciji (2003), za svoj novi film dobio je nagradu žirija u programu "Izvestan pogled" ove godine u Kanu. Na festivalu u Beogradu učestvuje van konkurencije.

"Elena" je porodična drama iz savremene, tranzicione Rusuje, po scenariju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olega Negina. Glavni lik, sredovečnu ženu koja se bori za bolji život svog nezaposlenog sina, uverljivo igra Nadežda Markina.

Publika Festivala autorskog filma moći će danas ponovo da vidi još jedan ruski film - "Fausta" Aleksandra Sokurova, ovogodišnjeg pobednika u Veneciji.

U glavnom programu biće prikazana i koprodukcija Švedske, Francuske i Danske - krimi drama "Plej" (Play) autora Rubena Ostlunda, kao i srpski film "Boks" debitantkinje Andrijane Stojković, koji je već viđen na domaćim letnjim festivalima.

U mnoštvu projekcija u više bioskopskih sala posebnu pažnjnu privlači film slavnog nemačkog autora Vima Vendersa "Pina", o životu i radu koreografkinje Pine Bauš, koji je snimljen u 3D tehnologiji i prikazuje se u multipleksu "Kolosej" svake večeri do kraja Autorskog festivala 5. decembra.

U pratećem programu danas će u Domu omladine biti predstavljena stručna knjiga "Podeljeni ekran" Branislava Miltojevića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.