Otkrivena spomen ploča  Aleksandru Saši Petroviću

Izvor: Studio B, 01.Dec.2011, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena spomen ploča Aleksandru Saši Petroviću

Spomen ploča posvećena filmskom reditelju i kritičaru Aleksandru Saši Petroviću otkrivena je u Beogradu na zgradi u Novopazarskoj 43, gde je živeo.

Ploču su, u prisustvu prijatelja i članova porodice, otkrili australijski reditelj Majkl Rouv i predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Spomen ploča otkrivena je u okviru ovogodišnjeg 17. Festivala autorskog filma.

Rouv je na prošlogodišnjem festivalu dobio prvu nagradu koja nosi ime Aleksandra Saše Petrovića, dok je ove godine predsednik žirija festivala.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena spomen ploča reditelju Aleksandru Petroviću (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Dec.2011

Spomen ploča posvećena filmskom reditelju i kritičaru Aleksandru Saši Petroviću (1929-1994) otkrivena je danas u Beogradu na zgradi u Novopazarskoj 43 gde je živeo...Ploču su, u prisustvu prijatelja i članova porodice, otkrili australijski reditelj Majkl Rouv i predsednik opštine Vračar Branimir...

Nastavak na S media...

Otkrivena spomen-ploča Aleksandru Saši Petroviću

Izvor: Danas, 01.Dec.2011

U okviru ovogodišnjeg Festivala autorskog filma otkrivena je spomen-ploča kultnom reditelju Aleksandru Saši Petroviću, po kome je nazvan Gran pri festivala.

Nastavak na Danas...

Elena Andreja Zvjaginceva na FAF-u

Izvor: B92, 02.Dec.2011, 12:10

Novi film ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva "Elena" biće danas prikazan u Domu omladine Beograda u glavnom programu 17. Festivala autorskog filma...Zvjagincev, poznat po debitantskom filmu "Povratak" sa kojim je pobedio u Veneciji (2003), za svoj novi film dobio je nagradu žirija u programu "Izvestan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.