Edukativni kurs Tradicionalna muzika iz Banata u onlajn formatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 11:43

Edukativni kurs "Tradicionalna muzika iz Banata" u onlajn formatu

U toku je realizacija završnih aktivnosti na projektu „Izgradnja prekogranične mreže za negovanje autentične tradicionalne muzike“, RORS -215, koje realizuju Grad Kikinda i Zapadni univerzitet u Temišvaru, u okviru Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Edukativni kurs pod nazivom „Tradicionalna muzika iz Banata - Izvođenje i perspektive u muzičkom obrazovanju“ trebalo je da bude realizovan u Kikindi i da ugosti izvođače tradicionalne muzike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz rumunskog i srpskog Banata. S obzirom na trenutnu situaciju, prouzrokovanu pandemijom zarazne bolesti Kovid-19, aktivnosti su modifikovane i kurs se održava u onlajn formatu od 19. do 23. oktobra.

Intezivan kurs namenjen je mladim izvođačima tradicionalne muzike iz Banata i osmišljen je tako da učesnicima omogući sticanje praktičnih znanja, koje mogu efikasno da primene u svom poslu.

Nastavne jedinice svakog dana obrađuju nove teme koje su povezane sa autentičnim muzičkim nastupima u Banatu, poput muzičkog folklora, tradicionalnih instrumenata, muzičke interpretacije itd. Teme su predložili stručnjaci sa Fakulteta za muziku i pozorište Zapadnog univerziteta u Temišvaru i Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“ iz Kikinde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.