Džared Leto na filmu posle 3 godine

Izvor: B92, 07.Nov.2012, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džared Leto na filmu posle 3 godine

Frontmen benda 30 Seconds to Mars Džered Leto pridružio se Metju Mekonaheju i Dženifer Garner u drami o sidi „The Dallas Buyer's Club", u kojoj će igrati transvestita.

40-godišnji Leto će stati pred kamere prvi put posle trogodišnje puze, sledeće nedelje u Nju Orleansu. Film će režirati Kanađanin Žan-Mark Vale (Mlada Viktorija).

Inspirisana stvarnim događajima, priča prati Rona Vudrufa (Mekonahej), teksaškog električara kome je dijagniostikovana sida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dato mu još šest meseci života. On počinje da krijumčari alternativne lekove u SAD kako bi pomogao sebi i drugim pacijentima. Produžio je sebi život za nekoliko godina, ali je stao na žulj američkoj Administraciji za hranu i lekove, koja je po svaku cenu te lekove želela da drži van zemlje.

Leto će tumačiti transevestita zaraženog sidom koji pomaže Vudrufu; ta uloga je prvobitno bila namenjena Gaelu Garsiji-Bernalu, a Dženifer Garner angažovana je kada je od projekta odustala Hilari Svenk.

Nakon što je stekao simpatije devojaka u seriji „Moj takozvani život” Leto je ostao upamćen u filmovima „Soba za paniku” i „Klub boraca” Dejvida Finčera i „Rekvijem za san” Darena Aronofskog. Zatim je svu energiju uložio u rok bend 30 Seconds to Mars koji je postao veoma popularan.

Budući da mu muzika oduzima puno vremena, Leto je izbirljiv kad je o ulogama reč. „Buyer's Club” će biti njegov prvi glumački angažman nakon filma „Mr. Nobody” iz 2009. u kome je igrao sa Sarom Poli i Dajane Kruger.



Uz istaknute uloge u „Magic Mike”, „Killer Joe”, „Bernie”, „The Paperboy” i „Mud” - sve iz ovogodišnjih ostvarenja, Mekonaheju je 2012. bez pogovora najbolja godina u karijeri.

U istom tempu bi mogao da nastavi i 2013. kada će izaći Skorsezeov „The Wolf Of Wall Street” i „The Dallas Buyer's Club" o kome se već dosta priča i pre produkcije s obzirom na fizičku transformaciju kroz koju je Metju prošao zbog uloge - smršao je 15 kg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.