Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doručak kod Tifanija u Madlenianumu

BEOGRAD - U teatru Madlenianum priprema se predstava "Doručak kod Tifanija", po romanu Trumana Kapota, koji je uspešno ekranizovan sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi pre tačno 50 godina.

Dramatizaciju za ovu romantičnu melodramu uradila je Milena Bogavac, a predstavu režira Ana Radivojević Zdravković.

Glavne likove - Holi i Freda igraće, prvi put zajedno na sceni, glumački i bračni par Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj.

U Madlenianumu najavljuju da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predstava ponuditi kostime i muziku inspirisane filmom i 60-im godinama 20. veka.

Muziku je komponovala Aleksandra Kovač, a kao specijalni gost i njen saradnik u predstavi nastupa glumica Mina Lazarević, koja će pokazati pijanističko i vokalno umeće.

Kostime kreira poznata dizajnerka Dragana Ognjenović. Scenograf je Kosta Bunuševac.

U "Doručku kod Tifanija" igraće i Mihailo Lađevac, Nenad Ćirić, Branislav Zeremski, Milica Janketić (najmlađi član umetničke porodice Miše Janketića), Ana Simić, Srboljub Milin, Zinaida Dedakin, Marko Nikolić mlađi, Ivana Antonijević...

Predstava će uključiti i neke likove i zaplete iz romana kojih nije bilo u filmu. U fokusu je dilema mlade devojke da li da se uda za bogatog čoveka koga ne voli ili siromašnog koji joj je osvojio srce.

Premijera je u planu za 26. mart na velikoj sceni teatra u Zemunu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.