Dokumentarac o Jadranki Stojaković najbolji u Perastu

Izvor: Blic, 31.Jul.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac o Jadranki Stojaković najbolji u Perastu

Ostvarenje "Jadranka", u režiji Branka Lazića, nagrađeno je na Prvom Fortres internacionalnom film festivalu u Perastu u Crnoj Gori kao najbolji dokumentarni film.

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih filmova iz regiona i sveta - Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske, saopštila je Radio-televizija Republike Srpske.

Žiri iz Crne Gore obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film dodeljuje filmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Jadranka", koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, vrlo emotivno priča o Jadranki Stojaković, najlepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire.

"Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život te umetnice", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Peto priznanje za film "Jadranka"

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2017

PERAST - Dokumentarni film "Jadranka", u režiji Branka Lazića, dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres internacionalnom film festivalu u Perastu u Crnoj Gori...U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih filmova iz regiona i svijeta: iz Rusije, Češke, Mađarske,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.