Dimitrijeviću glavna nagrada u Zagrebu

Izvor: B92, 22.Jun.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrijeviću glavna nagrada u Zagrebu

Glumac Bojan Dimitrijević osvojio je glavnu nagradu za mušku ulogu na 37. festivalu "Dani satire Fadila Hadžića" koji je 21. juna završen u Zagrebu.

Na ovogodišnjim Danima satire Dimitrijević je trijumfovao igrajući Žiku u predstavi "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, koju je za ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda režirao Jagoš Marković.

Njemu je nagrada "Mladen Crnobrnja Gumbek" dodelio žiri koji su činili: Ivo Štivičić (dramski pisac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik žirija), Olga Pakalović (glumica) i Bojana Radović (urednica kulture "Večernjeg lista").

Tročlani žiri u obrazloženju odluke naveo je:

"Njegovo tijelo je tijelo plesača, njegova uloga čovjek od gume kojeg drugi premeću po sceni nešto što ćemo dugo pamtiti, posebno stoga jer smo već i umorni od kojekakvih stereotipnih pijanaca koji su se doslovno izlizali u teatru. Bojan Dimitrijević u ulozi Žike pokazao je - i dokazao - da je jednostavno drugačiji. Njegova gluma je moderna, posebna, ona koja plijeni na prvi pogled."

Nova verzija Nušićeve komedije “Sumnjivo lice” premijerno je izvedena 9. aprila na velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpskom glumcu nagrada u Zagrebu

Izvor: Mondo, 22.Jun.2013

Glumac Bojan Dimitrijević dobio je glavnu nagradu za mušku ulogu na 37. festivalu "Dani satire Fadila Hadžića" u Zagrebu...Dimitrijević je nagrađen za ulogu Žike u predstavi "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, sa kojom je Jugoslovensko dramsko pozorište učestvovalo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.