Srpskom glumcu nagrada u Zagrebu

Izvor: Mondo, 22.Jun.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskom glumcu nagrada u Zagrebu

Glumac Bojan Dimitrijević dobio je glavnu nagradu za mušku ulogu na 37. festivalu "Dani satire Fadila Hadžića" u Zagrebu.

Dimitrijević je nagrađen za ulogu Žike u predstavi "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, sa kojom je Jugoslovensko dramsko pozorište učestvovalo na festivalu.

Tročlani žiri, koji su sačinjavali dramski pisac Ivo Štivičić (predsednik), glumica Olga Pakalović i urednica kulture "Večernjeg lista" Bojana Radović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ocenio je da je Dimitrijević u ulozi Žike "pokazao i dokazao da je jednostavno drugačiji".

"Njegovo telo je telo plesača, njegova uloga - čovek od gume koga drugi premeću po sceni, nešto je što ćemo dugo pamtiti, posebno stoga jer smo već i umorni od kojekakvih stereotipnih pijanaca koji su se doslovno izlizali u teatru", obrazložio je žiri svoju odluku, a preneo je JDP u saopštenju.

Dimitrijevićeva gluma je, prema mišljenju žirija, moderna, posebna, ona koja pleni na prvi pogled.

Nagrada za najbolju mušku ulogu nosi ime Mladen Crnobrnja Gumbek.

Bojan Dimitrijvić (40) poznat je široj javnosti i po ulozi Pikca u seriji "Vratiće se rode", potom Stanislava (pomoćnika berberina) u filmu "Montevideo, Bog te video", ulozi psihijatra u seriji "Naša mala klinika"...

(agencije/MONDO - foto: YouTube/Screenshot)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.