Digitalizacija skulpture

Izvor: Arte, 07.Feb.2022, 11:10

Digitalizacija skulpture

Izožba u okviru projekta „Digitalizacija skulpture” koji je imao za cilj da metodom fotogrametrije, prenese u digitalni format skulpture iz fonda Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, održaće se od 9 do 16. februara u prostorijama galerije.

Uzevši u obzir  potrebe današnje digitalne komunikacije i prenos informacija, sve većom potrebom za deljenjem sadržaja na različite platforme, umetnička arhivska i muzeološka praksa istupaju iz uobičajenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << principa izlagačkih aktivnosti.  Iako nije retkost da se galerije i muzeji sve češće okreću ovakvom principu rada, fotogrametrija i 3D skeniranje umetničkog fonda su još uvek u fazi ispitivanja i u specifičnoj zoni standardizacije kao metododologija rada. Ovakvim nepotpunim standardnim okvirima pristup, sa jedne strane, predstavlja svojevrsni istraživački rad, a sa druge, široku mogućnost sa različitim ishodima. Izložba će na taj način predstaviti proces digitalizacije od početnog dela snimanja skulpture do konačnog rendera u formi interaktivnih 3D modela i video radova istih.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Izložba "Digitalizacija skulpture" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2022

Izložba "Digitalizacija skulpture" otvara se u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu 9. februara, u 13h.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.