Dejanu Iliću uručena nagrada Branko Miljković

Izvor: B92, 12.Jun.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanu Iliću uručena nagrada "Branko Miljković"

Pesniku Dejanu Iliću zvanično je uručena nagrada za poeziju "Branko Miljkovic" za zbirku pesama "Katastar".

U Gradskoj kući nagrudu mu je uručio Srđan Ilić, gradski većnik.

Ovogodišnji laureat nagrade koja nosi naziv jednog od najpoznatijih i najoriginalnijih srpskih pesnika kaže da ne vidi sličnost između svoje i poezije Branka Miljkovića.

Sebe teško može da svrsta u neki od postojećih pesničkih pravaca, ali smatra da Srbija ima dobre savremene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pesnike.

"Za poeziju se obično kaže da je najbolji deo naše književnosti. On postoji, ima dovoljno dobrih autora i tu pre sveta mislim na autore generacije šezdesetih i sedamdesetih godina. Problem je infrastruktura scene, sve je manje časopisa, sve je manje izdavača, sve je manje tribina koje je vlast spremna da finansira", rekao je Ilić za Tanjug.

Nagradu "Branko Miljković" dodeljuje Grad Niš za najuspešniju zbirku pesama nastalu u protekloj godini, a finasijski je podržava i Ministarstvo kulture Srbije.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanu Iliću uručena nagrada "Branko Miljković"

Izvor: Akter, 12.Jun.2014

Pesniku Dejanu Iliću zvanično je uručena nagrada za poeziju "Branko Miljkovic" za zbirku pesama "Katastar"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.