U Gradskoj kući dodeljena nagrada ,,Branko Miljković“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Jun.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gradskoj kući dodeljena nagrada ,,Branko Miljković“ (VIDEO)

Nagrada Branko Miljković dodeljena je 43. put. Dobitnik za 2013. godinu je pesnik Dejan Ilić, za zbirku pesama ,,Katastar“, a nagrada je dobitniku uručena svečano u Gradskoj kući.
Svečano je bilo u Gradskoj kuci, gde se vec tradicionalno dodeljuje nagrada ,,Branko Miljkovic“, za najbolje izdanje u 2013 godini. Ovogodisnji dobitnik pise poeziju, a do sada je dobio I nekoliko prestižnih nagrada, kao sto je nagrada ,,Djura Jaksic“.
Nagrada se I ove godine sastoji iz povelje I novcanog iznosa. Dodeljuje se u okviru manifestacije Dani Branka Milkovaica, koju organizuje NKC, pod poroviteljstvom Ministarstva kulture I skupštine grada Nisa.
Dejan Ilić je 43. dobitnik ove prestižne književne nagrade, a ona se dodeljuje u cast princa poezije Branka Miljkovica.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Dejanu Iliću uručena nagrada "Branko Miljković"

Izvor: B92, 12.Jun.2014

Pesniku Dejanu Iliću zvanično je uručena nagrada za poeziju "Branko Miljkovic" za zbirku pesama "Katastar"...U Gradskoj kući nagrudu mu je uručio Srđan Ilić, gradski većnik...Ovogodišnji laureat nagrade koja nosi naziv jednog od najpoznatijih i najoriginalnijih srpskih pesnika kaže da ne vidi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.