Danas komemoracija i sahrana Nebojše Glogovca

Izvor: Blic, 12.Feb.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas komemoracija i sahrana Nebojše Glogovca

Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Opelo u Crkvi Sv. Nikole počinje u 14 časova, a pre toga biće održana komemoracija ovom velikanu srpskog glumišta, koja počinje u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Jedan od govornika na komemoraciji biće Voja Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije i kolega Nebojše Glogovca.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u petak, 9. februara na pulmologiji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.

"Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana

Izvor: BKTV News, 12.Feb.2018

Glumac Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu...Opelo u crkvi Sv. Nikole na Novom groblju počeće u 14 časova, a prethodno će u 11 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održan komemorativni skup posvećen priznatom glumcu...Glogovac...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.