Da li znate koliko godina ima najpopularnija lutka? Barbi je činjenica da žena uvek ima izbor

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 15:32

Da li znate koliko godina ima najpopularnija lutka? "Barbi je činjenica da žena uvek ima izbor"

Do premijere filma Barbi je ostalo još jako malo vremena, a čini se da je ceo svet obojen u ružičasto dok iščekuje ovaj projekat.

Barbi je već danima glavna tema, počev od glumaca, likova, njene kuće, kao i brojnih drugih inspiracija, međutim, jedno pitanje se nameće samo od sebe.

Koliko je zapravo stara Barbi?

Najpoznatija lutka na svetu stvorena je 1959. godine, što bi značilo da ima 64 godine. Međutim, to nisu njene godine.

Barbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je doživela ono o čemu mnogi sanjaju. Ostala je zauvek mlada, "zamrznuta" je na 19 godina.

Ipak, iako je tako mlada, Barbi ima zaista impresivan životopis. Dosad je bila stomatolog, veterinar, kuvarica, plesačica, sportistkinja, dizajnerka i fotograf, a to su samo neka od njenih zanimanja.

"Cela moja filozofija vezana uz Barbi jeste da, pomoću lutke, devojčica može postati šta god želi. Barbi je uvek predstavljala činjenicu da žena ima izbor", izjavila je njena kreatorka RuthHandler u svojoj autobiografiji.

Zanimljivo je i da je Ken stvoren dve godine nakon Barbi, pa tako ostaje činjenica da je ona ipak "našla mlađeg muškarca", ali su i njegove godine zamrznute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.