DANAS POČINJU VITINI DANI – Druga smotra pozorišnog amaterizma u Velikoj Plani

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2022, 16:34

DANAS POČINJU VITINI DANI – Druga smotra pozorišnog amaterizma u Velikoj Plani

Sve predstave počinju u 20 časova a ulaznice koštaju 200 dinara.

Predstavom "Smrtonosna motoristika" pozorišnog ansambla Kulturnog centra "Radoje Domanović" iz Rače večeras u Velikoj Plani, u velikoj sali Centra za kulturu Masuka, u 20 časova, počinje Druga smotra pozorišnog amaterizma "Vitini dani", čiji je cilj afirmisanje pozorišnog amaterizma ali i očuvanje sećanja na Vitomira Stefanovića Vitu, doajena planjanskog pozorišta.

Reditelj predstave koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će izvesti glumci amateri iz Rače je Dejan Cicmilović, koji je u ovom komadu napravio svojevrsni kolaž više drama Aleksandra Popovića.

Stefanović je bio slikar, reditelj, glumac, scenograf i najdelotvorniji stvaralac pozorišta "Masuka". Autor je nekoliko stotina slika i osnivač nekoliko kulturnih manifestacija u Srbiji.

Dan kasnije, u sredu, nastupiće ansambl Pozorišta mladih kragujevačkog "Abraševića", predstavom "Tačka" u režiji Ilije Stepanovića.

U četvrtak 3. marta nastupa podmlađeni glumački ansambl pozorišta "Dragoljub Milosavljević Gula" iz Petrovca na Mlavi.

Petak 4. marta rezervisan je za pozorište "Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac, koje će se planjanskoj publici predstaviti sa komedijom Gorana Markovića "Majstori, majstori", u režiji Vladislava Velkoskog.

Pretposlednja predstava na smotri "Vitini dani" biće "Ožalošćena porodica" pozorišta Stefan Sremac iz Crvenke. Jednu od najboljih komedija srpske književnosti, koju je napisao večiti Branislav Nušić, režirao je Igor Pavlović

Smotra će biti završena 6. marta u Domu kulture Vlada Marjanović u Starom Selu, nastupom istoimenog pozorišta domaćina, koje će izvesti komad "Žoržeta" Aleksandra Pantelića, u režiji Dragana Nikolića Jordana. I ova predstava na programu je u 20 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.