Članovi UO Narodnog pozorišta nisu u sukobu interesa

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi UO Narodnog pozorišta nisu u sukobu interesa

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije potvrdila je da nijedan član Upravnog odbora Narodnog pozorišta nije u sukobu interesa, saopštio je u ponedeljak Upravni odbor nacionalnog teatra.

U saopštenju, Upravni odbor je naveo da su netačne optužbe u medijima i insinuacije koje su iznosili vršilac dužnosti upravnika Dejan Savić i pojedini predstavnici sindikata, da su neki od članova u sukobu interesa.

"Članovi Upravnog odbora upravo su >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dobili odgovor Agencije za borbu protiv korupcije koji formalno-pravno potvrdjuje da niko od prijavljenih članova Upravnog odbora nije u sukobu interesa", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor je ukazao da već duže vreme u Narodnom pozorištu traje vanredno stanje, koje se ogleda u opstrukciji rada Upravnog odbora, neizvršavanju odluka u skladu sa Statutom kuće, kao i upadima na sednice, pretnjama i uvredama predsednika nereprezentativnog sindikata Zorana Djuričića, koje su svoj epilog imale u policijskoj stanici Stari grad.

U saopštenju se podseća da se u Narodnom pozorištu baletske predstave otkazuju zbog neisplaćenih honorara, a u sektoru Drame i Opere "vrši se stihijsko zapošljavanje na osnovu političkih i rodjačkih veza, o čemu svedoče dopisi i peticije glumačkog ansambla i sindikata Opere".

"Nadamo se da će ovo stanje... biti prekinuto onoga trenutka kada Vlada Republike Srbije konačno imenuje novog upravnika, u skladu sa rezultatima sprovedenog konkursa", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.