Četiri knjige u užem izboru

Izvor: B92, 18.Mar.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri knjige u užem izboru

U uži izbor za nagradu " Borisav Stanković" koju ove godine dodeljuje i grad Vranje ušle su četiri knjige: "Početak bune na dahije" Svetislava Basare (Dereta) i tri knjige "Stubova kulture:" Mi različiti" Veselina Markovića,"Mrtvo polje" Srđana Srdića i "Oštar start" Miće Vujičića.

Kandidate za nagradu koja nosi ime velikog vranjanskog pisca kome se ove godine obeležava 135. godna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od rođenja, saopštila je Tanjugu u telefonskom razgovoru predsednica "gradskog žirija" književnica Mirjana Đurđević.

Ona je rekla da je upravo završena pretposlednja sednica žirija u kome su još i Vladimir Arsenić, Vesna Petrić, Tijana Spasić i Zoran Dinić.

Ovo je druga nagrada koja nosi ime Borisava Stankovića pošto je prvu dodelio žiri okupljen oko Književne zajednice " Borisav Stanković" - Vladanu Matijeviću za roman "Vrlo malo svetslosti" u izdanju " Agore". Matijević je za istu knjigu nedavno primio i nagradu "Meša Selimović".

Zanimljivo je da su sve knjige iz užeg izbora za "gradsku" nagradu kao i ova koja je već dobila "Boru" bile ove godine u širem izboru za NIN-ovu nagradu za roman godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri knjige u izboru za nagradu Borisav Stanković

Izvor: NaDlanu.com, 18.Mar.2011

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) - U užem izboru za književnu nagradu "Borisav Stanković" našle su se knjige Svetislava Basare "Početak bune protiv dahija", "Mi različiti" Veselina Markovića, "Mrtvo polje" Srdjana Srdića i "Oštar start" Miće Vujičića. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Ko će dobiti nagradu "Borisav Stanković"?

Izvor: Mondo, 19.Mar.2011, 10:29

U užem izboru za književnu nagradu "Borisav Stanković" našle su se knjige Svetislava Basare "Početak bune protiv dahija", "Mi različiti" Veselina Markovića, "Mrtvo polje" Srđana Srdića i "Oštar start" Miće Vujičića.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.