Čačku titula Prestonice kulture Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 15:27

Čačku titula Prestonice kulture Srbije

Čačak je oduvek bio plodno tlo za razvoj kulture, umetnosti, duhovnosti, ali i nauke, privrede, turizma i sporta, te ne čudi što je prvi poneo titulu Prestonice kulture Srbije.

Grad Nadežde Petrović, Vladislava Petkovića Disa, vojvode Stepe Stepanovića, Dragana Kićanovića i Željka Obradovića, konkurisao je za to priznanje programom "Čačanska rodna" zasnovanom na četiri programske celine: "Na Slobodi", "Na Moravi", "Na raskršću" i "Na kaldrmi".

Izložba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u delima iz Galerije Matice srpske", autorke Tijane Palkovljević Bugarski, otvorena u Galeriji "Nadežda Petrović", uvertira je u više od 100 kulturnih događaja u gradu na Zapadnoj Moravi. Svečana ceremonija otvaranja planirana je za 21. mart.

Sa umetničkim rukovodiocem projekta i direktorom Galerije "Nadežda Petrović", Brankom Ćalovićem, razgovarali smo za emisiju "Povodom" Radio Novog Sada.

Razgovor možete poslušati preko sledećeg linka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.