Brnabićeva podržala održavanje svih festivala u avgustu

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 19:44

Brnabićeva podržala održavanje svih festivala u avgustu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima manifestacionog turizma, kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u kontekstu epidemiološke situacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala "Egzit", "Guča", "Bir Fest“, "Nišvil", "Lavfest", "Arsenal", "Beogradski festival igre", koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji (godišnje oko 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova. Predstavnici sektora izložili su probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora, koji je među najviše pogođenim negativnim posledicama pandemije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će Vlada Republike Srbije vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje i istakla da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma Srbije, tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

Saopšteno je da će festival „Egzit” biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će se niški festival „Nišvil“ i festival „Lavfest“ u Vrnjačkoj banji održati u standardnim terminima - od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta. Festival „Guča“ ove godine biće održana od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali „Bir fest“ i "Mjuzik vik" na Ušću, biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će "Beogradski festival igre" početi 11. septembra.

Shvatajući značaj kulture, kreativne ekonomije i turizma, predsednica Vlade Ana Brnabić već je, među prvim državnicima u svetu, dala podršku održavanju festivala u Srbiji u avgustu, što su mnogobrojni svetski mediji preneli kao pozitivnu vest.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.