Bratislav Petković biće Vučićev savetnik za kulturu

Izvor: Politika, 20.Sep.2013, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratislav Petković biće Vučićev savetnik za kulturu

Nemam ništa protiv Ivana Tasovca, novog ministra kulture, ali sam se obavezao na to da završim ono što sam započeo, kaže Bratislav – Braca Petković, bivši ministar kulture

– Nisam još zvanično postavljen na mesto savetnika za kulturu Aleksandra Vučića, ali bi te formalnosti trebalo da budu obavljene do kraja sedmice. Poslove koje sam započeo u svojstvu ministra kulture Republike Srbije pokušaću i da završim. Potrudiću se da pomognem da se reše nedoumice oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << statusa izvesnih ustanova kulture, pre svega Muzeja vazduhoplovstva, Muzeja nauke i tehnike... – rekao je  za „Politiku” Bratislav – Braca Petković, bivši ministar kulture Republike Srbije, koji će, kako saznajemo, u narednom periodu raditi u svojstvu savetnika za kulturu pri kabinetu Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije.

Još nije precizirano da li će Petković biti Vučićev savetnik u vladi Srbije ili u Srpskoj naprednoj stranci.

– Nastojaću da dam svoj doprinos rešavanju problema vezanih za pitanja u domenu kulturne tradicije, a nadam se da ću sa mesta savetnika za kulturu potpredsednika Vučića moći da završim stvari koje sam započeo, da rasvetlim izvesne nedoumice koje to zaslužuju, jer se bojim da neki  pojedinci nemaju interesovanje za njih. Nemam ništa protiv Ivana Tasovca, novog ministra kulture, ali sam se obavezao na to da završim ono što sam započeo. Od one sam vrste ljudi koji ne ostavljaju započete poslove na pola, već se za njihovu realizaciju borim do kraja – kaže Bratislav Petković.

Bratislav – Braca Petković diplomirao je 1972. godine  režiju na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu. U javnosti je poznat kao vlasnik najstarije poslastičarnice u Beogradu, kolekcionar oldtajmera, osnivač i direktor Muzeja automobila, u okviru kojeg radi i pozorište „Moderna garaža”. Petković je u junu 2012. godine imenovan je za savetnika za kulturu Tomislava Nikolića, predsednika Srbije, a mesec dana kasnije na mesto ministra kulture u republičkoj vladi. Ovu funkciju obavljao je do 2. septembra 2013. godine.

B. G. T.

objavljeno: 20.09.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.