Petković savetnik za kulturu Vučića

Izvor: B92, 20.Sep.2013, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković savetnik za kulturu Vučića

Beograd -- Bivši ministar kulture Bratislav Petković najavio da bi do kraja sedmice trebalo da postane savetnik za kulturu prvog potpredsednika Aleksandra Vučića.

"Nisam još zvanično postavljen na mesto savetnika za kulturu Aleksandra Vučića, ali bi te formalnosti trebalo da budu obavljene do kraja sedmice. Poslove koje sam započeo u svojstvu ministra kulture Republike Srbije pokušaću i da završim", rekao je Petković za sutrašnju "Politiku".

On je dodao i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se potruditi da pomogne da se reše nedoumice oko statusa izvesnih ustanova kulture, pre svega Muzeja vazduhoplovstva i Muzeja nauke i tehnike.

"Nemam ništa protiv Ivana Tasovca, novog ministra kulture, ali sam se obavezao na to da završim ono što sam započeo. Od one sam vrste ljudi koji ne ostavljaju započete poslove na pola, već se za njihovu realizaciju borim do kraja", kaže Petković.

"Nastojaću da dam svoj doprinos rešavanju problema vezanih za pitanja u domenu kulturne tradicije, a nadam se da ću sa mesta savetnika za kulturu potpredsednika Vučića moći da završim stvari koje sam započeo, da rasvetlim izvesne nedoumice koje to zaslužuju, jer se bojim da neki pojedinci nemaju interesovanje za njih", rekao je Petković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši ministar kulture postaje Vučićev savetnik za kulturu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2013

Bivši ministar kulture Bratislav Petković najavio je da bi do kraja sedmice trebalo da postane savetnik za kulturu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i da će na tom mestu pokušati da završi poslove koje započeo u svom resoru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.