Bosifest: Deveti beogradski filmski festival za osobe sa invaliditetom počinje sutra

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosifest: Deveti beogradski filmski festival za osobe sa invaliditetom počinje sutra

Deveto izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom - Bosifest, koje se održava pod sloganom "RAMPA!" u organizaciji Hendi centra Koloseum, biće otvoreno sutra u sali Amfiteatar beogradskog Sava centra.

Pored direktora Festivala Darka Ivića prisutnima će se tokom svečanog otvaranja obratiti i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, član gradskog Veća Dragomir Petronijević, predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << razvoja Gordana Cvetković, rukovodilac grupe za socijalnu inkluziju.

Pet ruskih filmova koji otkrivaju najveće tajne porodice Romanov (VIDEO)

Otvaranju će prisustvovati gosti iz Gruzije, Francuske, Grčke, Nemačke, Velike Britanije i mnogih drugih zemalja. Deveti Bosifest, koji će se od 10. do 12. oktobra održati u beogradskom Sava centru, prikazaće ukupno 15 relevenatnih dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora Gorana Radovanovića, našeg poznatog reditelja. Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji, saopštili su organizatori.



Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu: naš proslavljeni reditelj, pisac i profesor Goran Marković, poznati glumac i profesor Dragan Petrović Pele i talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković.

Filharmonija svirala za bebe u Novom Sadu (FOTO)

Žiri će dodeliti nagrade - "Gran Prix" za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade. Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Važila je za jednu od najlepših srpskih glumica: Milena Dravić slavi 78. rođendan

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sredu počinje 9. Bosifest

Izvor: B92, 09.Okt.2018

Deveto izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom – Bosifest, koje se održava pod sloganom „RAMPA!“ u organizaciji Hendi centra Koloseum, biće otvoreno 10. oktobra od 18 časova u sali Amfiteatar beogradskog Sava centra..Pored direktora Festivala Darka Ivića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.