Borisu Isakoviću dodeljen Zoranov brk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 12:20

Borisu Isakoviću dodeljen "Zoranov brk"

Žiri 29. Festivala "Dani Zorana Radmilovića" većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu dodeli Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi "Zašto je poludeo gospodin R?", nastale po tekstu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Boba Jelčića i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

"Svedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nenametljivim scenskim pokretom i gestikulacijom, Boris Isaković suvereno je i efektno oživeo kompleksni lik Gospodina R.", navodi se u obrazloženju žirija koji su činili predsednik Miroslav Radonjić, Enver Petrovci i Duško Ljuština.

Kako se navodi u saopštenju, žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet dodeli predstavi "Ružni, prljavi, zli" Beogradskog dramskog pozorišta, prenosi N 1.

"Scenografija Aleksandra Denića i kostimi Bjanke Adžić Ursulov na funkcionalan način otelotvorili su autentičnu atmosferu predstave "Ružni, prljavi, zli" i izuzetno doprineli osobenoj ekspresivnosti i duhovitosti ostvarenja Beogradskog dramskog pozorišta", piše u obrazloženju.

Nagradu publike, prosečnom ocenom 9,24 dobila je predstava "1789" Narodnog pozorišta Niš autora i reditelja Hadija Kurića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Boris Isaković najbolji glumac 29. Festivala "Dani Zorana Radmilovića“

Izvor: Blic, 23.Okt.2020

Žiri 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu: dr Miroslav Radonjić, predsednik, Enver Petrovci, član i dr Duško Ljuština, član, većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi „Zašto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.