Bio je naplaćeniji glumac u Holivudu, a onda se povukao: Radi se o tome da... VIDEO

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 07:28

Bio je naplaćeniji glumac u Holivudu, a onda se povukao: "Radi se o tome da..." VIDEO

Glumac Kris Taker igra u novom filmu "Air" reditelja Bena Afleka, ali na velikom platnu se nije pojavio od 2016. godine, a sada je otkrio i zašto.

Taker je započeo karijeru kao stand-up komičar pojavljujući se redovno u HBO-ovoj seriji "Def Comedy Jam". Nije dugo trebalo da postane "najplaćeniji glumac na svetu" na vrhuncu svoje karijere u kasnim 90-im, kada je postao najpoznatiji po svojoj ulozi u franšizi "Rush Hour". Glumac je tada pregovarao za iznos od 20 miliona dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se pojavi u nastavku, što bi danas iznosilo dvostruko više. Pa zašto je Taker onda odlučio da odmori od Holivuda?

Glumac se nije pojavio na velikom platnu od ratne drame "Billy Lynn's Long Halftime Walk" iz 2016. godine, a sad je u intervjuu za Classix ATL otkrio zašto se povukao.

"Osećao sam se kao da postoji plafon u Holivudu i želeo sam više. Tako sam se povukao i malo živeo, putovao svetom i radio puno humanitarnih stvari koje su stvarno proširile moju perspektivu", rekao je Taker.

"Ne radi se samo o tome da budem najveći glumac u komedijama na svetu, radi se o tome da postanete neko ko će dati nešto svetu i inspisati na neki način. Drago mi je što sam to učinio. Upoznao sam toliko sjajnih ljudi", dodao je.

Nakon sedam godina pauze Taker se vraća na veliki ekran u filmu Air reditelja Bena Afleka. Na premijeri filma na SXSW-u prošlog meseca Taker je objasnio zašto je odlučio da prašinu sa svojih glumačkih cipela za ovaj film.

"Nazvao me moj agent i rekao da imaju film o nečemu što ima veze sa Majkl Džordanom i žele da ja glumim lika po imenu Hovard Vajt. To nije bio nikakav lik, to nije bilo u scenariju. Rekao sam: 'Čekaj malo, to je moj prijatelj.' Pa sam od Vajta i saznao da je on u ovom filmu", rekao je za People.

"Onda sam razgovarao sa Benom i Metom i oni su rekli: 'Hej, čoveče, želimo da dođeš i zabaviš se. Ovo je ono što mi radimo. To je kao da snimaš film sa svojim prijateljima.' A ja sam pristao. Volim Majkla Džordana. Moj prijatelj je Hovard Vajt. Ben je rekao da mogu raditi ša god želim. Volim brend Džordan. Učinimo to", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.