Besplatni sadržaji u Istorijskom muzeju Srbije

Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni sadržaji u Istorijskom muzeju Srbije

Istorijski muzej Srbije je od 15. do 21. februara pripremio niz besplatnih sadržaja za svoje posetioce, javili su iz ove institucije.

Povod je proslavljanje Dana državnosti Republike Srbije 15. februara i 55. godišnjica od osnivanja muzeja 20. februara.

Pored slobodnog ulaza, u ponedeljak 19. februara na Fejsbuk strani Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi sa aktuelnim postavkama dobiće nagradu u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.

U utorak, 20. februara od 18h biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera. Od 15. do 21. februara važiće akcijski popust od 20 do 70 odsto na većinu muzejskih izdanja.

U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašića posetioci mogu da vide aktuelne izložbe „Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju” i „Smrt Karađorđa Petrovića”.

Besplatno i u Muzej Jugoslavije

Tokom obeležavanja Dana državnosti, 15. i 16. februara, Muzej Jugoslavije biće otvoren za posetu od 10 do 18h. Tokom dva praznična dana, ulaz će biti slobodan. Postioci mogu obići postavke u objektima "Stari muzej" i "Kuća cveća".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.