BBC-jeva serija naišla na oštre kritike: Pravite triler od tragedije VIDEO

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:02

BBC-jeva serija naišla na oštre kritike: "Pravite triler od tragedije" VIDEO

BBC se suočava sa negativnom reakcijom zbog svoje nove serije "The Woman in the Wall" jer gledaoci tvrde da je pretvorila tragediju iz stvarnog života u triler

U šestodelnoj seriji, koja je premijerno prikazana na BBC One ovog vikenda, glumi zvezda Rut Vilson kao Lorna Brejdi, preživelu iz jedne od irskih psihijatrijskih ustanova Magdalene. Institucije, koje su vodile katoličke časne sestre, radile su od 18. do kasnog 20. veka i u njima su bile smeštene hiljade žena iz raznih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga, uključujući i vanbračnu decu.

Žene i devojke su bile primorane da obavljaju neplaćeni rad i bile su podvrgnute psihičkom i fizičkom zlostavljanju, navodi Justice for Magdalenes Research.

Jedan broj žena je umrlo u institucijama, a mnoge preživele su od tada progovorile o svojim iskustvima i zatražile pravdu.

"The woman in the Wall" nudi dramatizovan pogled na institucije, a BBC je opisao seriju kao: "Ubistvo, misterija, moral. Traumatična prošlost jedne žene preti da otkrije najšokantnije i najmračnije tajne Irske. Gotička detektivska priča sa Rut Vilson i Deril Mekormak ."

BBC se međutim suočava sa mnogo kritika Na početku serije, gledaoci se upoznaju sa likom Lorne Brejdi, za koju saznajemo da je patila od mesečarenja otkako je bila zatvorena u manastiru sa 15 godina. Serija bi trebalo da se nastavi u narednim nedeljama, ali gledaoci su već otkrili neke probleme sa pričom i načinom na koji se oslanja na događaje iz stvarnog života. Pišući za Irish Independent, recenzent Pat Stejsi je tvrdio da je "korišćenje institucije Magdalene kao udice za triler loš izbor“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oštre kritike BBC-jeve serije: "Pravite triler od tragedije" (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2023

BBC se suočava sa negativnom reakcijom zbog svoje nove serije "The Woman in the Wall" jer gledaoci tvrde da je pretvorila tragediju iz stvarnog života u triler

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.