Arsen Dedić otvorio “Mikser“

Izvor: TvojPortal.com, 26.Maj.2011, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsen Dedić otvorio “Mikser“

26. 05. 2011.  | Vestionline
Ikona jugoslovenske pop muzike Arsen Dedić otvorio je sinoć u Beogradu najveći regionalni festival kreativnosti "Mikser", na kome će do 29.maja gostovati više od 60 najistaknutijih pojedinaca iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna, novih medija, muzike, ekologije, društvenog i političkog života iz zemlje, regiona i sveta.

Pop legenda - Arsen Dedić

Na glavnoj bini u silosima Žitomlina na donjem Dorćolu u Beogradu, na >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nekadašnji Dan mladosti, doajen jugoslovenske šansone Dedić nastupio je u svom dobro poznatom maniru diskretnog šarmera, uz klavirsku pratnju sina Matije, džez pijaniste i aranžera.
Brojni zaljubljenici u Arsenove nežne, mudre pesničke reči i romantičnu muziku, publika grada za koji je vezan gotovo pola veka, od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja naTašmajdanu" 1968. godine za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore", uživali su večeras u ponovnom susretu sa poznatim umetnikom.
Dedić je publiku Miksera podsetio na svoja rana ostvarenja sa prve tri ploče, objavljene 70-ih godina prošlog veka, "Čovjek kao ja", "Arsen 2" i "Homo Volans", na popularne šlagere, romantične pesme kojima je nežno ispevao složene odnose između dvoje ljudi, o životu, podsetio na vreme mira i toplih emocija.
opširnije možete pročitati na ovom linku
{youtube}um6DhjyF5q8&feature=related{/youtube}

kulturaArsen Dedić“Mikser“regionalni festival kreativnosti

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.