Akunjin napisao nekoliko romana i pod ženskim imenom

Izvor: Blic, 12.Jan.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akunjin napisao nekoliko romana i pod ženskim imenom

Ruski pisac Boris Akunjin, sada najčitaniji ruski književnik u svetu, otkrio je da je poslednje četiri godine napisao nekoliko romana pod ženskim pseudonimom Ana Borisova.

Akunjin, najpoznatiji po romanu "Zimska kraljica", kazao je da je ovaj eksperiment, koji je trajao više od četiri godine, započeo, jer je želeo da promeni pravac svojih romana, da "piše na drugačiji način", da postane "neki malo drugačiji ili sasvim drugačiji autor".

"Dosadan je onaj pisac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji nikad nije poželeo da bude spisateljica, nije pokušao da zamisli kako je to biti žena i gledati na svet ženskim očima", napisao je Akunjin na svom blogu, prenosi AFP.

"Zamislio sam jednu obrazovanu ženu, rasterećenu briga o deci koja su odrasla, zrelog uma i formiranog karaktera", kazao je pisac, čije je pravo ime Grigorij Čartišvili.

Akunjin je napisao tri knjige pod ženskim pseudonimom - "Tamo", "Kreativac" i "Godišnja doba", koje su ukupno prodate u nešto manje od 200.000 primeraka.

"Nikakve šale nije bilo s moje strane. Pisao sam ozbiljno", rekao je pisac.

Akunjin je objasnio da je eksperiment - tokom kojeg je napisao i nekoliko istorijskih romana pod pseudonimom Analolij Brusnikin, sada završen.

Na blogu je postavljena i "fotografija" Ane Borisove koja je proizvod mešanja lica Akunjina i njegove supruge Erike.

Povezane vesti: Vladan Matijević: Čeka nas borba da izađemo iz mraka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li ste čitali dela Ane Borisove?

Izvor: B92, 12.Jan.2012

Ukoliko ste čitali neki od romana ruske spisateljice Ane Borisove, vreme je da znate da je zapravo reč o pseudonimu najčitanijeg savremenog ruskog književnika Grigorija Čhartišvilija, poznatijeg kao Boris Akunjin...Akunjin, najpoznatiji po romanu „Zimska kraljica", napisao je 11. januara...

Nastavak na B92...

Akunjin pisao i pod ženskim imenom

Izvor: Šumadija Press, 13.Jan.2012, 13:42

Ruski pisac Boris Akunjin, sada najčitaniji ruski književnik u svetu, otkrio je da je poslednje četiri godine napisao nekoliko romana..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.