Akademik Vladimir S. Kostić ponovo na čelu SANU

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademik Vladimir S. Kostić ponovo na čelu SANU

Akademik Vladimir S. Kostić, dosadašnji predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, ponovo je danas izabran na tu funkciju. Kostić je na Skupštini SANU izabran za predsednika najviše naučne i umetničke ustanove u Srbiji glasovima 97 akademika i tu funkciju će obavljati naredne četiri godine.

Akademici Zorana V. Popović i Ljubomir Maksimović ponovo su izabrani za potpredsednike SANU, a akademik Marko Anđelković za generalnog sekretara SANU.

Popović je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izabran je za potpredsednika SANU za prirodne nauke (Odeljenje za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odeljenje hemijskih i biološklih nauka, Odeljenje tehničkih nauka i Odeljenje medicinskih nauka), a Maksimović za potpredsednika za društvene nauke (Odeljenje jezika i književnosti, Odeljenje društvenih nauka, Odeljenje istorijskih nauka i Odeljenje likovne i muzičke umetnosti).

Kostić je u ranije iznetom predlogu plana rada za naredni četvorogodišnji period istakao da Akademija treba da nastavi da nesmanjenim intenzitetom deluje u nizu identitetskih projekata, kao i da će aktivnosti SANU i dalje uključivati dugoročan rad na ključnim nacionalnim projektima, uz kritično praćenje aktuelnog stanja prevashodno u obrazovanju, nauci i umetnosti.

Poseban naglasak biće, kako je rekao, na produbljivanju već postojeće saradnje sa međunarodnim i domaćim institucijama, ali i na dijalogu sa mlađim generacijama.

Izabrani akademici bili su jedini kandidati za članove Predsedništva i njihovim izborom konstituisan je najviši organ SANU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladimir S. Kostić ponovo na čelu SANU

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2019

BEOGRAD - Akademik Vladimir S. Kostić, dosadašnji predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU), ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kostić za RTS: Ideja SANU da animira mlađe generacije

Izvor: RTS, 04.Apr.2019

Akademik Vladimir Kostić biće predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti i naredne četiri godine. Kostić ističe da su do sada pokušali da SANU prikažu kao mesto na kome će biti moguće sučeljavanje mišljenja, kao i da je ideja sledećeg mandata animiranje mlađe populacije pred kojom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.